Hjelpemiddler når du løser kryssord

Om du skulle være en nybegynner i kryssord, eller du ønsker bare å kose deg på kvelden med kryssordbladet ditt, eller du er en ivrig deltaker av Norges Mesterskapet i kryssord, kan det være veldig greit med hjelpemidler om du skulle sette deg litt fast i kampen for synonymene.

Det er mange flotte resurser å ta seg til når utfordringene blir harde å knekke som i kodekryssord, vanskelige å fornemme som i sudoku eller umulige å finne som noen ganger kan skje i antonymkryssord. Det finnes mange, populære og ettertraktede kryssordbøker. Her noen av de mest brukte hjelpemidlene i kryssord som både kryssordforfattere og kryssordløsere bruker: Stor Kryssordbok, Norske Synonymer blå ordbok, Det Store Norske Leksikon, Norsk Ordbok, Fremmedord blå ordbok, Medisinsk Ordbok, Litterært Leksikon.

I dag har vi også apper som vi kan laste ned på telefonene og datamaskinene våre og utallige, ressurssterke nettsider hvor kryssordentusiaster kan finne hjelp til å løse de berømte ordlekene. Det finnes til og med enkle kryssordskoler arrangert av enkelte ukebladsleverandører. Gode ressurser kan også være venner eller familie – da kan kryssord også bli en fin sosial begivenhet. Kryssord har vanskelighetsgrader, men ingen aldersgrense. Og i dag finner man både små og store kryssordfans. Andre hjelpemidler kan også være: Omvendt Kryssordbok, Kryssordassistenten og Kryssordgiganten. Ja, da er det bare å gi seg på.