Kryssordlegender

Det var i 1969 at Norges første NM i kryssord ble trykt og lansert. Claus Ths. Petersen var den gang geniet og forfatteren bak NM-kryssordet. I løpet av de 46 årene har det blitt mange, talentfulle NM-legender i kryssord i Norge, deriblant hvor flere har gått av med tittelen som norgesmester mer enn én gang.

Klara Bergmann for eksempel, har gått av med gull i NM i kryssord hele fem ganger og har i tillegg flere andre NM-medaljer og -diplomer. Klara er nå blitt kjent som dronningen av kryssord i Norge. En annen legende er Jarle Teigland som fikk tittel i NM i kryssord seks ganger og Christopher Schive vant NM-tittelen hele elleve ganger og er for tiden en ubeseiret seierherre i kryssord.

Det er også andre mestere som er verdt å nevne: Ole Karsten Øie, Daniel Danielsen, Ester R. Ebbestad, Rigmor Dhal Hansen, Kåre A. Larsen, Jørgen Strandli og Th. Enoksen. Det er mange flere gjennom årene i Norges kryssordshistorie som har vunnet NM, men de som her er nevnt har vunnet NM mer enn én gang. Ganske imponerende. Noen av disse jobber også som kryssordforfattere. For eksempel, Jarle Teigland og Christopher Schive, har jobbet som kryssord forfattere i mer enn tyve år.